Kanske tror ni att vi varit på semester eftersom bloggen har legat nere. Förstår inte vart tiden tagit vägen. Men livet i växthusen har inte stannat upp. I växthus I frodas växterna mer än i växghus II. Det första växthuset fick naturligtvis en tidigare och bättre start. Har ännu inte fått dit alla glas i växthus II, vilket gör att det inte är lika jämn värme där som i det första. Är också fundersam på om vi blandat i för mycket kompostjord där. Jorden känns lerigare och tyngre. Kan det påverka hur snabbt fröerna gror?

Ni som följt bloggen vet att vi tagit ned många träd på tomten. Innan vi fällde körsbärsträden fångade jag en gren på bild.

På tomten står barnens lekstuga. På tegelpannorna växer mossa. Det ligger en hel del grenar på taket. Jag tycker det är vackert, andra tycker kanske att pannorna bör tvättas.

Mats är en sann fågelvän. Visserligen har vi många småfåglar på tomten, men 25 kg solrosfrön. Bra för mig, i våras satte jag några frön i blomlådor. När de var ca 5 cm höga satte jag ut dem under vindruvestocken vid huset. Så här ser de ut nu. Tyvärr stjäl de sol från vindruvorna, men de är vackra och får naturligtvis stå kvar.

Vid handfatet av betong växer en klätterros, en Flammentanz.

BACCUS…lite upppiffad…

Om man tittar på ovanstående bilder så ser det ut som om vi har en välskött trädgård. Lätt att med kamerans öga fånga detaljer så det ser riktigt mysigt och idylliskt ut. Men det är inte hela sanningen så jag zoomar ut…

När man tar ned träd blir det rörigt. Stora stammar, mycket ris och många grenar. Mats och Christoffer har arbetat hur mycket som helst och de är ännu inte klara. Jag har inte varit delaktigt i det tunga arbetet utan jag har haft ansvar för marktjänsten.