Att ha växthus är, enligt vår äldste son, som att köpa husdjur. Man blir låst, finns inte en människa som orkar hjälpa till att vattna, öppna växthusdörrar etc. Det är nog sant så vi blir hemma i sommar. Det beror inte enbart på växthuset utan vi måste måla bostadshuset, fönster, klinka färdigt i källaren mm. Bra med semester, men kommer vi vara utvilade när vi ska börja arbeta igen?

Jamila har svarat på mitt mail. Senare på säsongen kommer vi att få skörda vit pumpa, squash och två sorters gurka.

På tomten växte träd som var för höga. De skuggade i den delen av trädgården där växthuset står. Vad göra? Det enda rätta, vi ringde ett proffs, AXSTAD SKOG & ALLSERVICE – Roger Hallerfeldt.

Träden stod mycket nära växthuset. De var höga och vida så vid fällning skulle de kunna slå sönder växthus, bostadshus, glasveranda och terass, men icke. Träden fälldes med precision. Vi hann inte, trots äldste sonen Christoffers hårda arbete senare på kvällen, röja bort fällda träd. Om någon vecka eller två, då vi fått bort trädstammar och ris, behöver vi fälla ytterligare några träd.