Vi har snyggat till lite på vår baksida. Tänk att det sammanfaller med Kronprinsessan Viktorias och Daniels bröllop. Har vi blivit påverkade av att Stockholm, inför bröllopet, fått ett ansiktslyft? Kanske, men ännu har vi inga vilda blommor från Ockelbo.

Gräsmattan på baksidan har en öppen planlösning. När barnen var små användes ytan för lek och spel. En buske med färg, en Blodlönn, gör sig bra där. På lappen läser jag Acer palmatum mix. Busken är i dagsläget endast 40 cm.

Längst garagenedfarten har vi planterat tre klematis. Två kommer bära vita blommor, Miss Bateman. En kommer bära lila blommor, Polish Spirit. Kanske hade det sett bättre ut med tre likadana, men den lila har jag tagit bort från växthuset. Den var tvungen att ge plats åt bönor. Det är tänkt att de ska klättra upp på en rundstång som är tryckimpregnerad. Har nitat fast grönklädd ståltråd så växterna kan få fäste. Just nu ser lite små, tunna och taniga ut, men på en finner jag en vacker vit blomma.