Idag åkte jag till Skänninge för att få en prisuppgift på blästring och lackering av gjutjärnsbordet som hör till de vitlackerade stolarna. Företaget jag sökte fanns inte kvar? På vägen hem passerade jag ett företag som säljer färg. Utanför byggnaden låg många plasttunnor. Ni vet sådana blå som folk fyller med vatten i sina trädgårdar, utanför sina kolonistugor och sommarstugor. Där fanns en svart som skulle göra sig mycket bra bredvid växthuset. Ett lock hörde till, men för säkerhets skull har jag även lagt på en gatusten. Nu hoppas jag att ingen ramlar i.

Jag har fått fröer av min vän Jamila. Hon lade fröerna i tre olika påsar. Jag visste då, men nu? Visst sa hon vit pumpa från Syrien? Fröerna går i nyanser av rött, har lite olika form och storlek. Vilken var det nu som var vit pumpa? Det här är lite pinsamt, men jag har mailat henne och frågat.

Jag funderar på att gjuta egna betongplattor till växthuset. Men det innebär att jag under en tid måste gå på planka – sjörövarvarning, tur att vi inte äger en båt. Glashusets stomme ska sättas ihop, plocke-pinn, glasrutorna måste skrapas rena från silikon och vi måste sätta dit en ny tätningslist. Det är många moment kvar innan växthus II står färdigt. Viktigast är nu att fröerna kommer ner i jorden så att vi kan skörda i höst.

Nedan finner ni foton på “blinget”. Den rostiga lyktan köpte jag förra året i en blomsteraffär. Den rostiga stödpinnen i gjutjärn har jag haft i många år. Ängeln har jag köpt i Jönköping. Den fina grodan har jag fått av två goda vänner, Kerstin och Maud. Ni som har följt bloggen vet att ljusstaken är köpt på auktion. Det finns nu två för Mats lyckades laga den andra. Kommoden har jag köpt på Hjärta till Hjärta i Mjölby. Vad tycker ni om de båda kungatavlorna? De har jag köpt på Tradera. Det är Carl IX och Erik XIV i lagom schaskiga ramar.